Slackline över vatten

I juni 2012 gick Nick Wallenda på lina över Niagarafallen mellan Kanada och Amerika. 2015 ville vi på Miniäventyr.se göra om bedriften fast i sann miniskala. Vi skulle gå mellan två bryggor i Hamburgsund. Då jag (Jonas) var pappaledig så genomförde jag miniäventyret på väg för att hämta mellan och stora på förskolan. Detta gjorde att det blev en viss tidspress som inte kan bortses ifrån när man betraktar resultatet. Nja, det är bara en billig bortförklaring.

Efter att ha övat på linan i trädgården utan några som helst problem på förmiddagen, så kände jag mig ganska säker på att ca 7 meter över vatten inte skulle vara något problem. Men jag hade räknat bort en sak. Huvudet!

Huvudet ville någonting helt annat än vad resten av kroppen ville. För första gången i mitt liv märkte jag tydligt hur jag mer fokuserade på att inte misslyckas än att fokusera på de saker jag faktiskt var bra på. Jag har gått många timmar på linan hemma i trädgården genom åren, så jag kan inte säga att jag är någon nybörjare. Men över vatten har jag aldrig testat och det var någonting helt annat.

 

Jag provade att gå över vattnet fyra gånger men alla fyra trillade jag i. Adrenalinet pumpade och jag kände hur de negativa tankarna kom tillbaka varje gång. Detta var en klassisk uppläxning i idrottspsykologi som jag lyfter på mössan för. Dock gav jag mig tusan på att innan sommaren var slut skulle jag ha gått över denna lina mellan bryggan och Hjalmars. Jag misslyckades, så sommaren 2016 är då det händer! Är det någon som vill med?

 

Att tänka på om man skall gå på lina över vatten.

  1. Tänk inte
  2. Gör det bara
  3. Filma det, det blir roligare efteråt

 

Må gott // Jonas

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *