Manspaddling

För närvarande går det inte att anmäla sig till eventet.

Härmed är du inbjuden på en guidad, kulturell, kulinarisk, miljövänlig, feministisk välgörenhetspaddling för män (och för dem som identifierar sig som män). I augusti siktar vi på att kasta loss för tredje upplagan av manspaddlingen. Hoppas du vill följa med.

Konceptet är lika krångligt som det är genialiskt. Män gör saker tillsammans för att ta ansvar för miljön, utbyta kulturyttringar, samla in pengar till välgörenhet och diskutera vad machokulturen gör med oss män över en god bit mat i världens vackraste vildmark.

Info om paddlingen:

Samling & avslut: ca kl. 12 vid Plureviken i Hamburgund båda dagarna (Röda stjärnan)

Pluret

Packlista: Egen kajak (finns att hyra runt om i kommunen), flytväst,  tält (går att sova under bar himmel också), liggunderlag, sovsäck, djup tallrik, bestick, glas, flaska med vatten och något övrigt att dricka till kvällen, varmt ombyte i vattentäta påsar. En dikt som man gillar. Vi rekommenderar även fiskeutrustning och badkläder/snorkelutrustning, men det är absolut inte nödvändigt för att överleva paddlingen.

Deltagare: Deltagarna på denna paddling är män, eller om man identifierar sig som man. Max antal deltagare är 12 stycken.

Parkering: Packa av kajaken och packningen vid samlingsplatsen vid Plureteviken och parkera vid Långtidsparkering som finns ca 500 meter från Pluret.

Paddlingen: Efter en hälsningsrunda och artighetsfraser packar vi kajakerna och ger vi oss ut i världens vackraste vildmark, Hamburgsunds/Fjällbacka skärgård. Där gör vi strandhugg på några lämpliga öar och paddlar oss i sakta mak fram till övernattningsön. Väl där slår vi läger, lagar mat och umgås. Morgon efter packar vi ihop, städar ön på marinnedskräpning och paddlar hem.

Bild från manspaddlingen
Fikapaus på Trinissla

Guidning: Du kommer att guidas av Miniäventyraren Jonas Nilsson, som är utbildad naturguide i skyddade naturområden. Även en hemlig gäst kommer att guida oss och utmana våra sinnen.

Kultur: Runt lägerelden på kvällen så förväntas alla deltagare att läsa upp sin favoritdikt. Du behöver absolut inte ha skrivit dikten själv, utan ta med den dikt du själv berörs av på ett eller annat sätt.

Kulinarisk: Med på paddlingen finns ingredienser till en fantastisk linsgryta av kocken Mirza Memic. Tillsammans kommer vi på kvällen att tillaga en kulinarisk friluftsmåltid. Det ingår också en lättare fika och frukost under paddlingen. Du kommer även att få prova på att äta sånt från havet som du inte trodde man kunde äta.

Miljövänlig: Innan avfärd från övernattningsön (Dannemark) kommer vi att strandsätta en bit av ön. Varje timme spolas fem badkar med marint skärp upp på Bohuskusten. Tanken är att vi skall lämna ön i bättre skick än när vi kom. Det skräp vi får ihop märker vi ut på strandstädarkartan så den blir upphämtad.

Feministisk: Då paddlingen är uttalat feministisk kommer samtal kring mansrollen, machokulturen och vad vi män kan göra för att öka jämställdheten i samhället att förekomma. Du behöver inte vara en uttalad feminist för att delta i denna paddling, alla samtal utgår från den kunskap och erfarenhet vi deltagare har sedan tidigare. 

Välgörenhet: Pengarna som blir över efter paddlingen skänker vi till Tanums lokala kvinnojour Runan.

Anmälan: Anmälan är för tillfället inte öppen.