Tour de Tanum

Tour de Tanum

”För att du älskar regn, motvind & uppförsbackar”

Det har blivit dags att återigen klä in sin kropp i lycra, spänna ut hakremmen från fjolåret och fylla ryggfickan med gifflar. Anmälan till Tour de Tanum 2022 är officiellt öppen. Välkomna!

START & MÅL

Startplatsen är mitt i Hamburgsund på busshållplatsen utanför skoaffären. Start sker lördagen den 8/10 kl. 10:00 på given signal (TUUT).

Mållinjen är vid Hamburgsundsskyltarna vid brandstationen. Detta för att det inte skall bli race inne i samhället. Vi vill att ni skall ha möjlighet att njuta av Hamburgsund city i höstskrud.

Anmälan

Startavgiften är 200 kr. För pengarna får man regn, motvind, vackra omgivningar, Tanums kanske vackraste vägsträckningar, dunderbackar, en färgexplosion bland träden, kanelgifflar och vatten. Åke på Kranman i Bullaren brukar bjuda på kaffe efter 8 mil. Överskottet från startavgiften skänker vi till Barncancerfonden!

BANAN

Asfalt. Inga grusavsnitt.

En karta –  https://www.strava.com/routes/21254328

Vi har hittat en fantastisk sträckning runt Tanums kommun och går från Hamburgsund, genom Fjällbacka, Grebbestad, till Sannäs, upp till gamla E6 innan vägen svänger mot Lur. Efter Lur kommer den första giffelkontrollen i Elofsröd (48 km). Sedan vidare upp mot Vassbotten och norska gränsen. Vi viker av ner mot Backa där vi svänger upp mot Ed, och möter där Tour de Tanums Bergsetapp (Klagerödsbacken). Ta höger öster om Bullaresjön och sedan kommer snart vätskekontroll nr 2 hos Åke på Kranman i Remne (85,5 km).

Sedan ner till Hällevadsholm via Ramberg och vidare ner mot E6/Grindmotet. Innan Grind tag höger mot Ön. Rakt genom Kville till Hamburgsund och målgång vid Hamburgsundsskyltarna utanför brandstationen vid infarten till Hamburgsund.

Vi kommer att visa vägsträckning med gul/orange/blå sprayfärg innan svängar.

En kortfattad beskrivning skulle vara kustlandskap, bergsmassiv och slutligen motvind. 🙂

REGLER

Det är ett deltagararrangerat motionslopp. Det finns ingen vinnare, ingen tvåa och ingen kommer sist. Men vi har en gul ledartröja för hela loppet och en prickig jersey för Bergsetappen. Vi har även en jersey för snabbaste motsatt kön!

Är du först över mållinjen får du komma tillbaka nästa år och cykla i vår gula ledartröja. 

Är du snabbast uppför segmentet SEGMENT https://www.strava.com/segments/2303669  som börjar strax efter Backa upp på 164:an mot Ed och sedan söderut (1,7 km, 5,1 %) och använder STRAVA för att logga får du den åtråvärda prickiga jerseyn.

Vi har fått frågan om hur vi avgör vem som är snabbast, till exempel var Erik L från Grästorp 2017 precis lika snabb uppför Bergsetappen som Jimmy E enligt Strava. Samtidigt cyklade Jimmy E och Tomas P in i mål samtidigt. Då gjorde vi en lokal regel där vi fördelade utifrån vad som var enklast för oss.

Deltagande sker på egen risk, hjälm måste användas och vanliga trafikregler gäller för alla deltagare.

PRIS:

Vi delar inte ut något pris till ettan tvåan eller trean då detta är ett motionslopp och inte en tävling. Vi anser att alla som ställer upp i detta lopp i motvind och regn är vinnare. Vi kommer däremot i år att lotta ut en hummer (levande eller kokt) till en av deltagarna till ett värde av 77 000 kr (första auktionen 2021). Skänkt av Miniäventyr.

ÖVRIGT

Vi rekommenderar att man tar med vattenflaska, lite extraenergi (om man inte gillar kanelgifflar), regnjacka, extraslang, verktyg och mobiltelefon. Skräp slänger vi inte i naturen. Omslagspapper väger mindre när man inmundigat innehållet vilket rimligtvis borde bli lättare att ta med sig tillbaka.

Hjälp hem kommer att finnas om ni väljer att avbryta. Ni behöver inte gå hem från Vassbotten. Telefonnummer till kvastbil kommer senare.

Parkeringsmöjligheter är goda i Hamburgsund en lördag i oktober. Här är en länk till en parkeringskarta

Ombyte sker i bilen alternativt i Idrottshallen. Där finns även möjlighet till dusch efter rundan. Vi ansvarar inte för värdesaker som ligger kvar i omklädningsrummen, men hjälper gärna till att leta efter dem.

Att göra i Hamburgsund

Varför inte ta med familjen och njuta av den bästa säsongen i Bohuslän? Det finns ett antal alternativ – B&B i Hamburgsund, Vandrarhem i Heestrand, Hotell i Fjällbacka för att nämna några. Varför inte kombinera med hummersafari eller Ostronprovning på söndagen? Vi är väldigt förtjusta i Kalvoostron.se och vill ni ha kontakt med hummerfiskare får ni höra av er!

Övriga frågor? Skicka mail till jacob@joreviken.se eller ring 0708-402373!

Karta till starten https://goo.gl/maps/Qd1mETYjWRT2

Ett PM kommer att skickas ut någon vecka innan start.

Välkomna till Bohuslän lördagen den 8/10 kl 0900. Välkomna till Tour de Tanum 2022.