Hamburgsunds Gatustafett

Hamburgsunds gatustafett

– Norra Bohusläns trevligaste löparfest –

Välkomna till Hamburgsunds Gatustafett lördagen den 3/6 2023

Bohusläns trevligaste samhälle bjuder in till löpfest. Att springa är kul, men att springa tillsammans är kuligare. Vi vill med Hamburgsunds gatustafett skapa en folkfest som är en hyllning till motionären, oavsett om du sprungit mycket eller går i tankarna att komma igång. Så samla dina vänner, grannar, förening, arbetskollegor eller släktingar och anmäl ett lag till Hamburgsunds gatustafett 2022. Hopp i form!

Information & Regler

Du bör hitta en hygglig formtopp till lördagen den 14/5 klockan 11. Blir det många lag anmälda så delar vi in lagen i flera heat med 15 lag/heat, med start varje hel timma. Varje lag består av sex löpare som springer en sträcka var med en pinne i handen. Starterna är indelade i olika heat, med första start kl. 11:00. Starttider kommer att finns här på hemsidan och på vår facebooksida från den 11/5. Sista anmälan är tisdagen den 10/5

Klasser

Det finns fyra olika klasser: Dam, herr, mix (där minst en deltagare är av det motsatta könet alternativt ickebinär) och juniorklass för deltagare upp till 15 år.

Banan

Dam, herr och mixbanan mäter ca 6400 meter och är uppdelad på sex olika sträckor och alla växlingar sker på Trekanten mitt i Hamburgsund city

Sträcka 1: ca 1300 meter, Start vid Trekanten och ett helt varv runt Hamburgsunds gator

Sträcka 2: ca 620 meter, från Trekanten förbi Hjalmars igenom lekparken tillbaka till Trekanten

Sträcka 3: ca 620 meter, från Trekanten förbi Hjalmars igenom lekparken tillbaka till Trekanten

Sträcka 4: ca 2600 meter, två varv runt Hamburgsunds gator

Sträcka 5: ca 620 meter, från Trekanten förbi Hjalmars igenom lekparken tillbaka till Trekanten

Sträcka 6: ca 620 meter, från Trekanten förbi Hjalmars igenom lekparken tillbaka till Trekanten

Juniorklassens bana mäter 3100 meter och är uppdelad på sex olika sträckor

Sträcka 1: ca 620 meter, från Trekanten förbi Hjalmars igenom lekparken tillbaka till Trekanten

Sträcka 2: ca 620 meter, från Trekanten förbi Hjalmars igenom lekparken tillbaka till Trekanten

Sträcka 3: ca 620 meter, från Trekanten förbi Hjalmars igenom lekparken tillbaka till Trekanten

Sträcka 4: ca 620 meter, från Trekanten förbi Hjalmars igenom lekparken tillbaka till Trekanten

Sträcka 5: ca 620 meter, från Trekanten förbi Hjalmars igenom lekparken tillbaka till Trekanten

Sträcka 5: ca 620 meter, från Trekanten förbi Hjalmars igenom lekparken tillbaka till Trekanten

Första start: 11:00

Växling och målgång

Vi har lyssnat på våra deltagares önskemål och kommer från och med i år att bara ha ett växlingsområde för alla växlingar. Trekanten mitt i city! Varje lagmedlem springer varsin etapp för att sedan växla över till nästa löpare vid växlingsområdet vid Trekanten. Sista lagmedlemmen springer över mållinjen. Växlingskontrollanter finns vid växlingsområdet för att kontrollera växlingarna.

Tidtagning

Tidtagningen startar på starttutan. Tidtagning sker med manuell tidtagning, och med Frökens Urs precision stannas klockan när sista löparen i laget korsar mållinjen. Tider redovisas totalt för hela laget.

Anmälan

Startavgiften är 600 kronor per lag (300kr i juniorklassen). Klicka på länken och fyll i de uppgifter som efterfrågas. När det är gjort får du ett mail med information och betalningsuppgifter. Betala sedan avgiften till Bank Giro 5938-2135 eller Swish 123 117 70 54(glöm inte att skriva lagnamn i meddelandefältet) och börja träna för Hamburgsunds gatustafett 2022. Sista anmälningsdag är tisdag den 10/5.

Arrangörer

Hamburgsunds gatustafett arrangeras av Hamburgsunds IF tillsammans med Free Spirit AB och Miniäventyr i Bohuslän. Överskottet går till Hamburgsunds IF.

Resultat

Resultat från Hamburgsunds Gatustafett kommer att redovisas på vår Facebooksida och på www.miniaventyr.se efter loppet.

Ombyte

Det finns omklädningsrum att tillgå i Hamburgsunds idrottshall. Där finns även dusch efter loppet. På grund av rådande pandemi önskar vi att ni kommer ombytta till evenemanget och utnyttjar omklädningsrummen i så liten utsträckning som möjligt. Låt oss föreslå att ni inleder badsäsongen med ett dopp i havet efter sprunget lopp.

Parkering

Hamburgsund är ett litet samhälle så möjlighet till parkering är lite begränsad inne i samhället. Välj långtidsparkeringen vid Kornhagen ca 1 km från startområdet. Här finns också en klickbar länk till parkeringsplatser i Tanums kommun

Foto & GDPR

Det kommer att finnas fotografer läng med banan för att föreviga er löpare under denna högtidsdag. Några bilder kommer att användas som inspirationsbilder till kommande gatustafetter. De e-postadresser till lagkaptenerna vi får in kommer att sparas för att kunna skicka inbjudan till nästa gatustafett. Inga uppgifter kommer att skickas vidare till tredje part.

Pandemi-info

På grund av rådande pandemi så kanske vi måste blåsa av evenemanget. Detta beslut tar vi i så god tid som möjligt. Se då inte det jobb ni lagt ner på träning som ogjort. Se det som grundträning inför Beach-säsongen 2022. Pengarna betalar vi självklart tillbaka då.

Kontakt

Tävlingsledningen är både trevlig och tillmötesgående. Har ni några frågor får ni mer än gärna kontakta oss på telefon.

Bertil Ljungqvist: 0730 – 681 811 (bertil@freespirit.nu)

Jonas Nilsson: 0722 – 122 120 (jonas@miniaventyr.se)