Varför miniäventyr?

 

Varför Miniäventyr frågar ni er kanske?

Och varför i Tanum?

Vi har ont om hissar, bilköer, höghus, social segregering, bullerplank, trängselavgifter och avgaser i Tanums kommun. VI har ganska många kossor, får och grisar. Vi har fantastiskt många måsar som skriker och flyger runt när fiskebåtarna kommer in för att lossa fisk och skaldjur. Eventuellt har vi lo och varg men eftersom vi inte sett det själva får vi passa tillsvidare på den frågan.

Tanums kommun är vidare den till ytan största kommunen i Bohuslän. Här finns i vårt tycke allt man kan leta efter i naturväg. Här finns höglandspartier, här finns hav. Det finns åkrar, öar, byar och landsbygd. Det finns obruten horisont ute till havs, men också en arkipelag med mängder med öar. Här finns människor, ganska många, men inte värre än att du från vilket hus du än är i kan gå mindre än någon kilometer och inte se en människa, eller höra en bil eller buss. Här finns så mycket grusvägar, stigar och små berg att man blir alldeles lycklig när man tänker på det.

Här finns tystnad, stillhet, bidevind, stômpesjö och här finns någon enstaka gång en rejäl storm. Miniäventyr är för dig som vågar dig längre än Tv-soffan, men inte så långt att du vill bestiga K2.

Tanken är att visa att äventyret inte behöver vara långt borta och att Tanums kommun är en levande byggd året om. Det finns inget kommersiellt syfte med sidan utan vi vill hylla vardagsäventyret, äventyra med våra familjer och delge våra besökare bra och dåliga tips hur man lyckas och misslyckas med sina miniäventyr!

 

 

Karta över tanum
Karta över tanum

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *