Planeringen är igång

Starten av Hamburgsunds SUP-lopp

Planeringen för Hamburgsunds SUP-lopp är igång. Jag drog många lärdomar från förra årets succélopp och en av dem var att börja lite tidigare med planeringen och organisationen av loppet. Så nu drar vi igång.

Jag var inte beredd på den superstora uppslutning som var 2023. Dagen innan loppet så var 35 personer anmälda och det kändes som jag hade allt under kontroll. Men när jag tre timmar innan öppnandet av anmälningarna såg bilar med SUP-brädor rulla in i Hamburgsund förstod jag att vi kommer bli många fler. Tillslut blev vi 72 startande i de tre olika distanserna 3000m-6000m- och juniorklassen på 1000m. Anmälningsområdet fick flyttas i sista stund, men allt löste sig hyggligt bra och vilken succé det blev. SUPERKUL!

Min dröm är att få till en tredagars vattenfestival i Hamburgsund med band, vattenlekar och håll igång. Det är ju en skön målbild, men där är vi inte idag. Vägen dit är att växa organiskt. och vad behöver jag då? Jo, vänner! Vänner som hjälper till som volontärer och bollplank. Redan nu har jag en grupp på runt 7 personer som vill vara med och vara funktionärer. Bara det kommer att höja värdskapet.

Loppen i sig kommer bli samma som förra året. Ett ”funrace” på 3000 meter för motionärer och spex. Ett lopp på 6000 meter för de som vill ha en lite längre utmaning och ett juniorrace på 1000 meter där deltagarna i vuxenloppet är med som funktionärer på vattnet för att lyfta fram nästa generations SUP.paddlare.

Det nya för i år är att jag har bjudit in brädföretag till eventet för att visa upp sina produkter. Så det kommer att bli ett expo-område där man får möjlighet att klämma, känna, prova, prata paddelteknik och upplevelser direkt med brädföretagen. Det tror jag kan bli ett riktigt bra komplement till Hamburgsunds SUP-lopp. Att låta fler få prova på att stå-upp-paddla. Har du som läsare någonting du vill presentera på expoområdet så hör gärna av dig till mig på info@miniaventyr.se så syr vi ihop någonting.

Sedan har vi juniorracet. 21 deltagare förra året gjorde Hamburgsunds SUP-lopp, juniorrace, till en av Sveriges största juniorlopp. Inte för att det har rå stor betydelse för mig att säga att vi är störst i Sverige, men lite coolt är det. Jag vill med juniorloppet skapa en arena för nästa generationspaddlare. Jag har absolut ingen aning om hur återväxten ser ut i SUP-Sverige. Men här i norra Bohuslän har vi inga SUP-klubbar för barn, mig veterligen. Därför är det viktigt för mig att ge plats för ungdomarna. För att skapa aktiva upplevelser som sitter kvar i dem länge.

Detta var första blogginlägget inför sommarens stora evenemang. Paddle Up!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *