Le Tour de Tanum ”Pandemic Edition”

För fem år sedan satte vi i arrangörsgruppen upp ett mål med vår nystartade tävling Le Tour de Tanum. År 2040 skulle vi vara större än Vätternrundan i antal deltagare. Vi skulle växa långsamt, vara trevliga i sociala medier med framförallt använda mun till mun metoden. Inte visste vi då att det bara skulle ta fem år innan det målet var nått. 

Intresset för årets upplaga av Tour de Tanum ”Pandemic Edition” har varit sjukt stort. Över 400 personer var intresserade av arrangemanget på Fejan redan i mars. Vart skulle detta ta vägen. Skulle vi vara tvungna att ha flaggvakter, stänga av vägar och erbjuda servicebilar till våra deltagare. Ett litet virus skulle lösa det åt oss. 

Det var aldrig tu tal om att vi skulle ställa in Touren. Nejdå, vi hade ändå en streak att hålla med femårsjubileum och allt. Nej, Touren skulle bli av frågan var bara om någon skulle våga komma. Annars så skulle vi får köra själva. 

När väl anmälningarna började trilla in och Jonas tittade till sin kontosaldo och omedvetet började spana på tält som var en prisklass högre än vad han hade budget för förstod vi. Vi kommer att bli många. I takt med att namnen i exelarket blev fler började en annan oro krypa i oss. Skulle alla 400 komma? Nej, vi var tvungna att begränsa. Man får ju vara max 50 personer på idrottsarrangemang.

Dagen kom. Kung Bore hade gjort sitt jobb i år och fixat motvind och regn precis som vi lovade deltagarna. Medan Jacob charmade deltagarna med information om stundande runda, så passade Jonas på att nervöst räkna ihop gruppen. 42 cyklister plus-minus till start. Skönt att vi kunde hålla  folkhälsomyndighetens rekommendationer.  Loppet tutades igång och alla sussade iväg glada i hågen.

Någon tävlingsberättelse från en nyfostrad landsvägsåkare blir det inte denna gång. Vi kan väl krasst konstatera att fördelarna med att gå ikapp en klunga efter att ha missat starten vägs upp av nackdelen att inte träna cykling. Fjolårsvinnarna Ulrika och Tobias trampade hem dam- respektive herrklassen, allt var som vanligt. End of race report!

Glädjande rapporter från Lur visar dock att 78 personer uppskattade fikat, och från Kranman i Bullaren plingade det till att ca 60 personer fikade. Och Hjalmars Bar & Brygga som så snällt höll extraöppet för oss kunde förtälja att över 60 personer åt gott efter målgång. Inte nog med att vi i år blev större än Vätternrundan i antal deltagare. Vi vågar nog också påstå att Le Tour de Tanum är det lopp i Sverige som ökade med flest deltagare under själva loppet i år. Måste vara fikapauserna!?

Hur som haver. Har vi påpekat att 2020 var året Le Tour de Tanum blev större än Vätternrundan i antalet deltagare? Tillsammans cyklade vi in 6500 kronor till Barncancerfonden vilket är rekord. Tack Vasco, Jorevikens Fastighetsbyrå, Kranman, och Proline för sponsring, vi gynnar er. Tack Hjalmars för att ni tog hand om oss efter målgång. Tack underbara funktionärer vid våra fikadepåer, vi avgudar er. Tack Ingela Nilsson för foto och framförallt TACK ALLA DELTAGARE. Nu tar vi sikte mot 2021, med ny målbild. Alé 

Hit skall vi sa Jacob

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *