cyklist i höstväder

Tour de Tanum 2020 den 4 oktober kl 0900

Här finns Pm inför söndagens cykling runt Tanums Kommun. Ladda ner och läs!

TDT2020 – 5-års jubileum!

Det har blivit dags att återigen klä in sin kropp i lycra, spänna ut hakremmen från fjolåret och fylla ryggfickan med gifflar. Anmälan till Tour de Tanum 2020 är officiellt öppen.

START & MÅL

Startplatsen är i Hamburgsund utanför Skoaffären/Parken. Start sker på given signal (TUUT). På grund av rådande pandemi kommer vi arrangera starten så coronasäker som möjligt. Mer om det vid själva starten.

Målgång är i år flyttad, ur säkerhetssynpunkt, till Hamburgsundsskyltarna vid brandstationen. Detta för att det inte skall bli race inne i samhället.

Anmälan är stängd då det är fullt.

För pengarna får ni regn, motvind, vackra omgivningar, Tanums kanske vackraste vägsträckningar, en färgexplosion bland träden, kanelgifflar och vatten. Åke på Kranman.com i Bullaren brukar bjuda på kaffe efter 8 mil. Överskottet går till Barncancerfonden!

BANAN

Asfalt. Inga grusavsnitt.

En karta –  https://www.strava.com/routes/21254328

Kortfattat går årets bana i samma spår som 2019 – från Hamburgsund, genom Fjällbacka, Grebbestad, till Sannäs, upp till gamla E6 innan vägen svänger mot Lur. Efter Lur kommer den första vätskekontrollen i Elofsröd (48 km). Sedan vidare upp mot Vassbotten och norska gränsen. Vi viker av ner mot Backa där vi svänger upp mot Ed, och Tour de Tanums BERGSETAPP. Ta höger öster om Bullaresjön och sedan kommer snart vätskekontroll nr 2 hos Åke på Kranman i Remne (85,5 km).

Sedan ner till Hällevadsholm via Ramberg och vidare ner mot E6/Grindmotet. Innan Grind tag höger mot Ön. Rakt genom Kville till Hamburgsund och målgång vid Hamburgsundsskyltarna vid infarten till Hamburgsund.

Vi kommer att visa vägsträckning med gul/orange/blå sprayfärg innan svängar.

En kortfattad beskrivning skulle vara kustlandskap, bergsmassiv och slutligen motvind. 🙂

REGLER

Det är ett deltagargenererat motionslopp. Det finns ingen vinnare, ingen tvåa och ingen kommer sist. Men vi har en gul ledartröja för hela loppet och en prickig jersey för Bergsetappen. Från 2020 har vi även en jersey för snabbaste tjej!

Är du först över mållinjen får du komma tillbaka nästa år och cykla i vår gula ledartröja. 

Är du snabbast uppför segmentet SEGMENT https://www.strava.com/segments/2303669  som börjar strax efter Backa upp på 164:an mot Ed och sedan söderut (1,7 km, 5,1 %) och använder STRAVA för att logga får du den åtråvärda prickiga jerseyn.

Vi har fått frågan om hur vi avgör vem som är snabbast, till exempel var Erik L från Grästorp 2017 precis lika snabb uppför Bergsetappen som Jimmy E enligt Strava. Samtidigt cyklade Jimmy E och Tomas P in i mål samtidigt. Då gjorde vi en lokal regel där vi fördelade utifrån vad som var enklast för oss.

Deltagande sker på egen risk, hjälm måste användas och vanliga trafikregler gäller för alla deltagare.

ÖVRIGT

Vi rekommenderar att man tar med vattenflaska, lite extraenergi om man inte gillar Kanelgifflar, regnjacka, extraslang, verktyg och mobiltelefon. Skräp slänger vi inte i naturen utan tar med och slänger i en soptunna. 2016 valde en cyklist att cykla mountainbike med dubbdäck men racer är enklare.

Hjälp kommer att finnas om ni får haveri. Ni behöver inte gå hem från Vassbotten.

Kolla med Jacob, Piere eller Jonas på söndag för telefonnummer till kvastbil och sjuksköterska. OBS, om ni bryter, smsa till 0708-402373!

Parkering finns på sidan av skolan intill fotbollsplanen.

Byt om i bilen, dusch kommer inte att finnas i år p.g.a. coronapandemien, men om du plockar fram din inre bohusläning kan vi erbjuda en spolslang.

Varför inte ta med familjen och njuta av den bästa säsongen i Bohuslän? Det finns ett antal alternativ – B&B i Hamburgsund, Vandrarhem i Heestrand, Hotell i Fjällbacka för att nämna några. Varför inte kombinera med hummersafari eller Ostronprovning på Lördagen? Vi är väldigt förtjusta i Kalvoostron.se och vill ni ha kontakt med hummerfiskare får ni höra av er!

Övriga frågor? Skicka mail till jacob@joreviken.se eller ring 0708-402373!

Karta till starten https://goo.gl/maps/Qd1mETYjWRT2

Välkomna till Bohuslän söndagen den 4/10 kl 0900. Välkomna till Tour de Tanum 2020.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *