godväderspaddling i Fjällbacka skärgård

Guidad, kulturell, kulinarisk, miljövänlig, feministisk välgörenhetspaddling för män (och dem som identifierar sig som män)

 

Den 30/5-31/5 kastar vi på Miniäventyr oss ut i de okända, och vi hoppas du vill följa med. Härmed är du inbjuden på en guidad, kulturell, kulinarisk, miljövänlig, feministisk välgörenhetspaddling för män (och för dem som identifierar sig som män).

Konceptet är lika krångligt som det är genialiskt. Män gör saker tillsammans för att ta ansvar för miljön, utbyta kulturyttringar, samla in pengar till välgörenhet och diskutera vad machokulturen gör med oss som män över en god bit mat i världens vackraste vildmark.

Info om paddlingen:

När: Lördagen den 30/5 till söndagen den 31/5 2020

Samling & avslut: ca kl. 12 vid Plureviken i Hamburgund båda dagarna (Röda stjärnan)Pluret

 

Packlista: Egen kajak (finns att hyra runt om i kommunen), flytväst,  tält (går att sova under bar himmel också), liggunderlag, sovsäck, djup tallrik, bestick, glas, flaska med vatten och något övrigt att dricka till kvällen, varmt ombyte i vattentäta påsar. En dikt som man gillar. Om man vill får man även ha med sig fiskeutrustning, badkläder/snorkelutrustning.

 

Kostnad: 400 kr då ingår fika, friluftsmiddag och frukost. Överskottet skänker vi till Tanums lokala kvinnojour Runan.

Parkering: Långtidsparkering finns ca 500 meter från Plureviken.

Paddlingen: Efter handskak, artighetsfraser och packning av kajaker ger vi oss ut i världens vackraste vildmark, Fjällbacka skärgård. Där gör vi strandhugg på några lämpliga öar och paddlar oss i sakta mak fram till övernattningsön. Väl där slår vi läger, lagar mat och umgås. Morgon efter packar vi ihop, städar ön på marin nedskräpning och paddlar hem.

Guidning: Vi kommer att guidas av Jonas Nilsson, från Bohusguiderna, som är utbildad naturguide i skyddade naturområden. En av öarna vi besöker är Stensholmen och tyskgraven där från första världskriget. 

(Jacobs edit. -Jonas har även lovat att berätta den sanna historien om den store feministen August Strindbergs resa i Fjällbacka skärgård 1890 och om han någonsin besökte Mor Abelas krog på Florö) (Jonas edit.-Jacob,duärdumihvudet, August var mycket, men han var inte feminist). (Jacobs edit – Ok, det här kan bli spännande.)

Kultur: Runt lägerelden på kvällen så förväntas alla deltagare att läsa upp sin favoritdikt. Du behöver absolut inte ha skrivit dikten själv, utan ta med den dikt du själv berörs av på ett eller annat sätt.

Kulinarisk: Med på paddlingen finns kocken Mirza Memic. Under hans vakande uppsyn kommer vi på kvällen att tillaga en kulinarisk friluftsmåltid tillsammans. Det ingår även en lättare fika och frukost under paddlingen. 

Miljövänlig: På den ö där vi övernattar kommer vi gå runt och strandstäda innan vi lämnar. De sopor som vi får ihop lämnar vi kvar på ön, så plockar vi upp dem med båt efter paddlingen.

Feministisk: Då paddlingen är uttalat feministisk kommer samtal kring mansrollen, machokulturen och vad vi män kan göra för att öka jämställdheten i samhället att förekomma. Du behöver inte vara en uttalad feminist för att delta i denna paddling, alla samtal utgår från den kunskap och erfarenhet vi deltagare har sedan tidigare. 

Välgörenhet: Pengarna som blir över efter paddlingen skänker vi till Tanums lokala kvinnojour Runan.

 

Anmälan: Fyll i formuläret och betala in 400 kronor via swish till 0722 – 122 120 (Jonas Nilsson) så är du med: TA MIG TILL ANMÄLAN; DÅRRÅ

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *