Miniäventyrs bucketlist summeredition

Sommar. Äntligen, som vi har längtat! Nu skall vi sola oss bruna, hinna med att vara med barnen och lägga ut halvfulla vinglas i solnedgången på sociala medier. Guuuud vad vi skall vara lyckliga! Även vi på miniäventyr vill vara med och sprida denna lycka. Detta genom att presentera en bucketlist på fem enkla miniäventyr man kan göra med familjen, ensam eller med en nyfunnen vän. Håll i er nu…

° Grilla en korv

Detta kanske inte låter som ett äventyr. Men att bara dela en eld i goda vänners lag är troligtvis det enklaste friluftslivet har att erbjuda. Så varför krångla till det? Om måste ni promt ha en utmaning så försök att starta elden med ett tändstål eller med två träbitar.

° Göran Kropp-challenge light.

2015 lanserade Renata Chlumska Göran Kropp-challenge. Det innebar att du skulle, i sann Kropp-anda, cykla hemifrån till landets högsta berg, bestiga det och sedan cykla tillbaka. Hela avgiften för expeditionen går till välgörande ändamål i Nepal, där både Göran och Renata engagerat sig i många välgörenhetsprojekt genom åren. För mer info klicka på länken https://kroppchallenge.se.

Lightversionen av detta blir då följaktligen att cykla ut till ett högt berg och bestig det (glöm inte en ”summfie” alltså en selfie från toppen med hashtaggen #miniäventyr) och cykla hem. För att toppa denna goa känsla av att vara på äventyr så kan man även passa på att skänka pengar till en valfri lokal förening som verkar i trakten av det höga berget. Till exempel om man cyklar till fantastiska utsiktsplatsen Öneskymtan i Kville så kan man skänka en slant till Kvilles hushållningsgille.

 

° Upplev en soluppgång

Vi människor har en tendens att njuta av på tog för få soluppgångar under sommarhalvåret. Sätt klockan på skittidigt. Förbered frukosten kvällen innan, supertipset här är att preppa kaffebryggaren kvällen innan så du bara behöver trycka på knappen. Ta dig ut till havet, en sjö, äng eller bergsknalle och möt den nya dagens första strålar (Förutsatt att du satt dig i österläge). Lyssna och se världen vakna upp till en ny dag, bara det är ett miniäventyr i sig.

 

° 30 minuters-äventyret

Här är själva grundbulten till idén med hela miniäventyr. National Geographics utmärkelse Årets äventyrare 2012 Alastair Humphrey började ta äventyret närmare vardagsmänniskan genom att introducera microadventure för världen. Detta gick ut på att visa att äventyret inte alltid måste ske med extrema förutsättningar utan det räcker med att ta med några vänner ut naturen, tända en eld och sova under stjärnorna.

Lika enkelt som genialt. Äventyret är aldrig mer än 30 minuter hemifrån. Cykla, gå, ta pendeln max 30 minuter hemifrån och slå läger under stjärnorna. Om ni vill kan ni förbereda en riktigt festmåltid som ni tillagar över en öppen eld. Sedan lägger ni er bara i er sovsäck och lyssnar på ljudet av elden som brinner ut och av nattfåglarna som vaknar till liv. Morgonen efter lämnar ni platsen som ni hittade den och fortsätter livet en erfarenhet rikare.

°Ät ute två gånger i rad

Ja, nu kan ni tycka att vi har mycket fokus på mat denna bucketlist. Och ja, det har vi. Är magen glad är barnet glad, som det heter. Detta miniäventyr går ut på att äta just två måltider ute under samma dag. Alltså inte vända hem och sedan ut igen. Nepp. Allt skall med från första början. Detta betyder att man måste vara ute en hel dag. Tänk hur många miniäventyr man hinner med då.

 

Ha nu en trevlig miniäventyrssommar. Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *