Miniäventyr presenterar: Tour de Tanum 2018

PM Tour De Tanum 2018 7 oktober 2018 kl 0900

 

Välkomna att cykla med oss runt Tanum i sann Tour de France-anda för tredje gången. När naturen är som vackrast och exploderar i gult och rött gränslar vi lämpliga cyklar för en lång, jobbig dag fylld av vackra omgivningar och utmanande vägavsnitt. 117 km, 1500 höjdmeter.

 

START & MÅL

Startplatsen är i Hamburgsund utanför Skoaffären/Parken. Start sker på given signal.

Målgång är mitt i mellan skoaffären/Ankaret i Parken i Hamburgsund.

 

ANMÄLAN

Anmäl via http://bit.ly/anmalantdt18 och betala kostnaden 100 kr via swish 0722122120 alternativt om du inte har swish, betala kontant på plats söndagen den 7 oktober.

För pengarna får ni regn, motvind, vackra omgivningar, Tanums kanske vackraste vägsträckningar, kanelgifflar, vatten. Åke på Kranman.se i Bullaren brukar bjuda på kaffe efter 8 mil. Överskottet går till Barncancerfonden.

 

BANAN

Asfalt. Inga grusavsnitt.

En beskrivning finns att ladda ner här, http://bit.ly/tdt18  (om ni vill ladda ner en gpx-fil) eller här https://www.strava.com/routes/14917014

Kortfattat går årets bana från Hamburgsund, genom Fjällbacka, Grebbestad, till Sannäs, upp till gamla e6 innan vägen svänger mot Lur. Efter Lur kommer den första vätskekontrollen i Elofsröd (48 km). Sedan vidare upp mot Vassbotten och norska gränsen. Vi viker av ner mot Backa där vi svänger upp mot Ed, och Tour de Tanums BERGSETAPP. Ta höger öster om Bullaresjön och sedan kommer snart vätskekontroll nr 2 hos Åke på Kranman i Remne (85,5 km).

Sedan ner till Hällevadsholm och vidare ner mot E6/Grindmotet. Innan Grind tag höger mot Ön. Rakt genom Kville till Hamburgsund och målgång.

Vi kommer att visa vägsträckning med gul/orange/blå sprayfärg innan svängar.

 

REGLER

Det är ett användargenererat motionslopp. Det finns ingen vinnare, ingen tvåa och ingen kommer sist. Men vi har en gul ledartröja för hela loppet och en prickig jersey för bergsetappen.

Är du först över mållinjen får du komma tillbaka nästa år och cykla i vår gula ledartröja. 2017 hade Stefan Berntsson från Smögen den gula jerseyn. 2018 kommer Tomas Petterson från Dalsland att bära den. Vem vet, kanske gör du det nästa år?

Är du snabbast uppför segmentet SEGMENT https://www.strava.com/segments/2303669  som börjar strax efter Backa upp på 164:an mot Ed och sedan söderut (1,7 km, 5,1 %) och använder STRAVA för att logga får du den åtråvärda prickiga jerseyn.

2017 hade Martin Helgen, Oslo den prickiga tröjan och 2018 kommer Jimmy Edvardsson, Lysekil att cykla i vår prickiga jersey.

Skulle Tomas och Jimmy inte ställa upp tvingar vi någon annan att cykla med tröjorna.  J

Vi har fått frågan om hur vi avgör vem som är snabbast, till exempel var Erik Lindberg från Grästorp precis lika snabb uppför Bergsetappen som Jimmy E enligt Strava. Samtidigt cyklade Jimmy E och Tomas P in i mål samtidigt. Då gjorde vi en lokal regel där vi fördelade utifrån vad som var enklast för oss.

Får vi fler än 10 kvinnliga deltagare inför vi en Tjejtröja 2019!

Deltagande sker på egen risk, hjälm måste användas och vanliga trafikregler gäller för alla deltagare.

 

ÖVRIGT

Vi rekommenderar att man tar med vattenflaska, lite extraenergi om man inte gillar Kanelgifflar, regnjacka, extraslang, verktyg och mobiltelefon. Skräp slänger vi inte i naturen utan tar med och slänger i en soptunna. 2016 valde en cyklist att cykla mountainbike med dubbdäck men racer är enklare.

Hjälp kommer att finnas om ni får haveri. Ni behöver inte gå hem från Vassbotten.

Kolla med Jacob, Piere eller Jonas på söndag för telefonnummer till kvastbil och sjuksköterska. OBS, om ni bryter, smsa till 0722122120!

Parkering finns på sidan av skolan intill fotbollsplanen.

Byt om i bilen, dusch kommer att finnas i idrottshallen, bortanför fotbollsplanen i Hamburgsund. Fråga Jacob Agertoft, Piere Trygg eller Jonas Nilsson för att veta mer.

Övriga frågor? Skicka mail till jacob@joreviken.se eller ring 0708-402373! Välkomna på söndag!

Karta till starten https://goo.gl/maps/Qd1mETYjWRT2

Karta över loppet https://www.gpsies.com/map.do?fileId=hguwnqlscnjtncty

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *