Miniäventyr presenterar: Tour de Tanum 2017

 

PM

Välkommen att cykla med oss runt Tanum i sann Tour de France-anda. När naturen är som vackrast och exploderar i rött och gult gränslar vi lämpliga cyklar för en lång, jobbig dag fylld av vackra omgivningar och utmanande vägavsnitt. 136 km, 1650 höjdmeter. Främst i Tanums Kommun men vi kommer även att komma in i Strömstads- , Halden- och Munkedals kommun.

Var
Startplats Hamburgsund utanför Skoaffären/Parken. Målgång Hamburgsund Skoaffären-Parken. (Skolgatan 1 https://goo.gl/maps/FTw5t2c7KyR2)
Kommer ni med bil? Parkera vid fotbollsplanen vid skolan 100 meter från starten (Idrottsvägen 2 https://goo.gl/maps/hyXncjWaPBt ) . Byt om i bilen, dusch kommer att finnas tillgängligt efteråt i Idrottshallen, fråga Jonas Nilsson eller Jacob Agertoft på söndag morgon!
https://goo.gl/maps/hyXncjWaPBt
När
Söndag 8 oktober 2017 Starttid kl 0900. Anmälan kan ske på plats men helst någon dag innan på jacob@miniaventyr.se
Kostnad
Kostnad att delta i år är 50 kr. Betalas via swish på söndag till 0722-122120 (jonas). För pengarna får ni regn, motvind, vackra omgivningar, kanelgifflar, vatten. Eventuellt överskott går till barncancerfonden.

Kortfattad beskrivning banan
http://bit.ly/tourdetanum17
(Gpsies)
https://www.strava.com/routes/8131043
Hamburgsund, Fjällbacka, Tegneby, Tanumshede mot Lur, Lytorp, Håvedalen, Berby Herregård, Syd om Prestebakke, Backa, ovansidan södra Bullaresjön, Hällevadsholm, Grind, ön, Kville , Hamburgsund.
Efter Tanumshede vid Elofsröd (km 39,1) finns vattenpåfyllningsmöjligheter på höger sida vid busskuren. Här kommer det även att finnas kanelgifflar och någon frukt. Ytterligare vattenpåfyllningsmöjligheter + kanelgifflar kommer att ordnas av Åke på Kranman.se vid Remne efter 104,1 km.
Regler
Det är ett användargenererat motionslopp.
Deltagande sker på egen risk – Hjälm måste användas, och vanliga trafikregler gäller för alla deltagare. Vi rekommenderar att man tar med lite extra energi, vattenflaska, kort eller pengar, regnjacka, extraslang, verktyg och mobiltelefon. Skräp slänger vi inte i naturen utan tar med och slänger i en soptunna.
2016 valde en cyklist att cykla mountainbike med dubbdäck men enklast är antagligen en racer eller cross. Det är bara landsväg 2017.
Hjälp kommer att finnas om ni krockar eller får haveri – Ni behöver inte gå hem från Vassbotten.

Kolla med jonas eller jacob på söndag för telefonnummer till kvastbil och sjuksköterska. OBS om ni bryter, smsa till 0708402373!

Vi (Jacob, Jonas och Piere) kommer att cykla i en ganska långsam peloton (grupp) med ca 25 km/h i genomsnitt men det finns inget som hindrar er från att köra så fort ni vill så länge ni följer banan. Däremot vill vi starkt propagera för att ni tar det lugnt i Norge.
Det är ingen tävling, man vinner inga priser, men vi har likväl två tävlingsmoment.
-Är du först förbi mållinjen som vi definerar som en rak linje mellan entren till Skoaffären i Hamburgsund och ankaret i Parken så är du vår vinnare och om du väljer att komma tillbaka 2018 kommer du att få vår maillot jaune (gul ledartröja).

Stefan B. som var snabbast runt banan 2016 står på startlinjen den 8 oktober i den gula ledarjerseyn.

-Likaså är den som är snabbast upp för Stravasegmentet ”Segment” https://www.strava.com/segments/2303669  upp förbi Södra bullaresjön berättigad att få bära maillot à pois rouges (Polkadotfärgad bergströja). Segmentet är en kategori 4 stigning som är 1,7 km lång och kommer efter ca 88 km. Skulle en person vinna bägge får han/hon endast den gula tröjan. För att vinna bergströjan behöver du ha strava alternativt garmin.

Martin H. vann den åtråvärda bergströjan 2016 och även han kommer tillbaka 2017.

Glöm inte att gilla miniaventyr.se på facebook för info! Jacob 0708402373 Jonas 0722122120

image from Jered Gruber

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *